Overwinteren 2023/ 2024 (11)

18 december 2023 tot einde van dit jaar..

Over de afgelopen week valt weinig te vertellen, iedere dag zonnig. Smorgen vroeg is het koud, 4 of 5 graden, maar om 9.00 schijnt de zon alweer en verwarmt de voorkant van de camper. Soms wel even  een kwartiertje de verwarming aan. Het weer is echt onvoorstelbaar mooi. Vorig jaar in deze periode heeft het bijna 14 dagen aan 1 stuk geregend. Maar nu genieten we van het mooie weer. We hebben wel een beetje een dubbel gevoel gezien het slechte weer in NL.

Zondag 17 december Het gas is bijna op dus moesten we gas gaan tanken. Jack en Anneke waren mee om te helpen de gasslang onder de camper door te schuiven. Dat deden we in Algoa, bij een tankstation van Auchan, een hele grote supermarkt. Daar dronken we koffie met Pasta de Nata en deden we boodschappen.  Achteraf was het op het randje. Er ging 39,7 liter in, terwijl  er 40 ltr in kan, dus bijna leeg, Met 2 flessen hebben we precies 6 weken gedaan. De volgende tankbeurt zal gezien de lage nachttemperatuur, dus meer de kachel aan, wel sneller gaan. Tegelijk hebben we daar ook diesel getankt.

fijne Kerstdagen en een gelukkig en gezond 2024.

Kerst nieuwjaar 2024compcomp

dinsdag 19 december. 

Scooter verkeerd getankt   Steaming mad

De scooter tank is bijna leeg. Geen probleem ik heb nog een jerrycan met benzine bij me. De inhoud er van (5 ltr)  giet ik in de scootertank. Maar na een korte rit slaat de motor af. Op nieuw starten helpt maar even en slaat dan direct weer af. Wilted rose Wat blijkt, het was geen benzine maar diesel. Hoe stom kan je zijn?  Dan begint de ellende pas goed. Alles bij elkaar zijn we er 3 dagen mee bezig geweest. Tank leeg halen nieuwe benzine en een nieuwe bougie er in. Starten, lopen? nee vergeet het maar. Deze scooter is uitgevoerd met een injectie systeem. We zijn er mee naar een kleine motor reparatiebedrijf (meer een fietsenmaker) gelopen (zijn klein 1-mans bedrijf dat werkelijk alles repareert, grasmaaiers, landbouwmachines, bromfietsen en reviseert motoren. Maar geen Honda met een injectiesysteem. Terug op de Camperplaats nog van alles geprobeerd, met o.a. dampstart. Uiteindelijk een Honda dealer in Portimao gebeld en een afspraak gemaakt voor 9 januari 2024. Dan brengen we scooter met de camper daar naar toe. Eerder kon niet want ze hebben nu vakantie.Dus zitten we 3 weken zonder vervoer. Gelukkig mag ik van buurman Jan, indien nodig, zijn fiets lenen.

22 december  Kerstkaarten verstuurd (Whatsapp)

25 december Kerst in Silves. Maar 1 dag.

26 december Vandaag zijn we al weer 2 maanden van huis. De tijd gaat snel.

28 december Van de scooter de motorolie afgetapt. Filter schoon gemaakt

29 december. Hele dag bewolkt. (uitzondering) Motorolie bij Continente gekocht en het carter weer gevuld.

30 december Nog 1 keer een poging gewaagd door de minpool los te maken, maar helaas. Ook ontdekt dat de motorstandaard gescheurd is. Dat is de reden waarom ik de motor zo moeilijk op de standaard kon trekken.

31 december Als klap op de vuurpijl  krijgen we van onze vrienden die voor ons huis zorgen, een whatsappje: Jullie kelder staat blank.

Direct Derk gebeld om te vragen hoe ernstig het is. Water staat tot aan de knieƫn zegt hij. Het blijkt in ieder geval grondwater te zijn, geen water van buitenaf. Het niveau van de vijver is normaal, niet overgelopen. Ook direct Jurgen gebeld die gelijk naar Wehl is gereden. Samen met Derk hebben ze geprobeerd met onze (oude) dompelpomp die we nog hebben, water af te voeren. Maar helaas de pomp bleek stuk te zijn. De belangrijkste zaken, zoals de de dingen op de vloer weghalen, hebben ze gedaan. Het wegpompen kan wachten tot later. Het heeft weinig zin om de kelder nu droog te pompen als het grondwater niveau zo hoog blijft.

Wat een onverwachte en vervelende afsluiting van 2023, maar het fantastische weer dat we al 2 maanden hebben, maakt heel veel goed.

Maar toch    Iedereen een heel fijne jaarwisseling      Op naar 2024