Overwinteren 2023/2024 (10)

Vanaf 4 december en verder (nu tot 11 december)

Vermeldenswaardig is dat we op 5 december heel veel regen hebben gehad, maar gelukkig bleven we wel beeld houden zodat we wel de voetbalwedstrijd met de Nederlandse dames konden zien. smorgens zelfs nog even de kachel aan gehad.smorgens wel even de kachel aan gehad (11gr)

6 december zijn onze Duitse kennissen van 2022 (Hans en Rosi) ook weer gearriveerd.

Verder wel alle dagen met zon, meestal smorgens en in de middag soms wolken. Maar altijd een prima temperatuur om buiten te kunnen zitten. De stroom voorziening dmv de zonnepanelen is geen enkel probleem. Het extra losse paneel is eigenlijk nog niet nodig. De scooter gebruik ik vaak om zware boodschappen te doen, zoals pakken melk of aardappels en het kippetje te halen. Maar ik heb steeds meer moeite om hem op/af de standaard te krijgen. Hij wordt me een beetje te zwaar, (of ik te licht.)

Met de knie van Rina is het ongewijzigd. Met behulp van de pijnstilling red ze zich nog goed. In ieder geval nog geen injectie nodig.

11 december, De kerst nadert. Ook hier in Silves goed te merken. Dat is o.a. te zien in de markthal met een prachtig uitgestalde kerstafbeelding. Verderop in het dorp zijn de voorbereidingen voor de verlichting en de ijsbaan in gang. Overigens in Portugal kent men maar 1 kerstdag.IMG20231209081226compIMG20231209081204comp