Overwinteren 2023/2024 (9)

De week van 27 november – 3 december

27 november, maandag. In de ochtend zon en smiddags even een beetje motregen.  We gaan op zoek naar iemand die Rina, om als de tijd daar is, een injectie in haar knie kan geven. Filip (de beheerder van de Cp) adviseert ons om naar de “Clinic Joao de Deus” te gaan en te vragen naar verpleegster Alia. Die zou Rina misschien kunnen helpen. Helaas was ze er niet maar men beloofde mij te bellen zodra ze binnen komt. Ik sta even later met een brood in mijn hand in de lange kassa rij van de Lidl als mijn telefoon gaat. “Ze is er nu”. Kunt u komen? Ik zeg 10 min. Het de boodschappen de boodschappen gelaten en weer terug. Maar helaas een teleurstelling “die injectie kan/mag ik niet geven”. De receptie ging toen voor ons op zoek naar een bevoegde arts. Uiteindelijk werd het Dr. Paulo Silves. De volgende dag zou hij er 12:00 uur zijn.

28 november, IMG20231128120238compvanuit de wachtkamer zicht op de binnenstad van Silves.

Na een moeizame en pijnlijke wandeling voor Rina (het was best een stuk verder dan de Lidl) zitten we om 12:00 uur in de wachtkamer paraat. Er blijken nog 2 patiënten voor ons te zijn maar om 12:30 zijn we aan de beurt. De dokter een kleine oudere man met een wilde grijze bos haar (Rina vindt hem net een sprookjesfiguur) blijkt een Orthopedisch arts te zijn. Gelukkig sprak hij Engels. Hij wil tIMG20231128141529comp.z.t. de injectie wel geven, maar hij adviseert daar zo lang als mogelijk mee te wachten. Het medicament (Kenacort) dat wij van onze huisarts hebben mee gekregen, kent hij niet. We kregen van hem 2 data waarop hij weer in Silves beschikbaar is. Mocht de pijn te erg wordt dan moeten we de Clinic bellen. We moeten wel direct betalen. Het consult kost € 75,00.

Vandaag is ook onze eerste gasfles leeg. (ruim 3 weken mee gedaan) Dus over 3 weken gaan tanken.

29 november Het heeft vannacht stevig geregend. Het was een warme nacht, de temperatuur in niet onder de 16 graden geweest. Overdag komt de zon weer te voorschijn. Later in de middag gaat het weer regenen. Wel een mooie ochtendrood gezien, “dus water in de sloot.”

30 november 18 gr. Vannacht weer een stevige regenbui met stormachtige wind. Zo erg dat ik bang was dat de scooter om kon waaien Daarom heb ik hem vastgebonden aan de heg achter ons. Als gevolg van het slechte weer viel de televisie regelmatig uit, Zelfs hadden we een tijdje ook geen Wifi. Er liggen flinke plassen op het terrein. De nachttemp was nog hoger dan gisteren, 18 graden.

01 december 12 gr. De hele dag zon en een dagtemperatuur van 17 gr. Achter onze camper is een heg ter afscheiding van de openbare ruimte, in feite een voetpad als deel van het aangrenzende park. Een deel van die heg is kapot waardoor er een doorgang is ontstaan. Deze doorgang wordt nu door de gemeente Silves dicht gemaakt met een hekwerk van groen gaas.

IMG20231127075953compIMG20231127112413comp

 02 december. 8 gr. Koud. Dus een dekentje er bij. De kachel een kwartiertje aan gehad. Verder vandaag afwisselend zon, regen  en wolken. Temp. 15 gr.

3 december 6 grHet is zondag, dus weer samen met onze vrienden gezellig koffie gedronken en om 12 uur met de scooter het kippetje gehaald en lekker in de camper opgegeten. Ondanks de verwachte bewolking volgens het weerbericht hebben we de hele dag zon gehad en smiddags buiten zitten lezen.