Het jaar 2020: CORONA

21 maart 2020.

Motril Spanje  15 maart 2020 Het werd in één keer spannend toen we door de Spaanse politie geadviseerd werden om weg te gaan. Zo niet bestond de kans om daar voor langere tijd in quarantaine te moeten.  (Gisteren hoorde we op de TV dat alle campings in Spanje nu dicht gaan)   Daarna werd het spannend of we de grenzen nog over konden komen. Aan de Spaanse grens mochten we er alleen nog maar uit. De Fransen controleerden nog niet. Het was ook nog erg druk op de wegen in Frankrijk, maar op 17 maart bleef iedereen thuis. Overal stonden politieagenten te controleren en werden wij ook aangehouden. Gelukkig mochten we door naar huis. Nog 2 grenzen te gaan. De grens met  Luxenburg stond wagenwijd open,maar aan de Duitse grens werd streng gecontroleerd. Nu we thuis zijn is het zaak niet besmet te raken en vinden dat De NL maatregel verder aangescherpt zou moeten worden. Thuiskomst 21 maart.  Einde van mooie reis maar met een heel onverwacht en spannend einde.

Op 22 maart 2020 onze camper naar de stalling gebracht en de wegenbelasting geschorst.

1 augustus 2020. Vanaf 22 maart tot nu toe alleen maar thuis gezeten en 1x per week boodschappen gedaan.

Nadat op 1 juni de “intelligente lock down” enigszins werd versoepeld, hadden we de hoop dat we weer wat zouden kunnen gaan camperen. Uiteindelijk hebben we de schorsing op 1 augustus beëindigd.Tijdens de schorsingsperiode het een en ander aan onze camper gedaan. De voorremmen zijn vervangen (blokken en schijven) en de zonnepanelen vervangen voor grotere (van 160 Watt naar 300 Watt). Ook hebben we de regelaar vervangen door een van het MPTT type. Hierdoor is onze stroomvoorziening voor de komende winter optimaal voorbereid. We moeten wel afwachten of de Corona-epidemie ons in november toestaat naar het warme zuiden te gaan.

6 ausutus 2020  De afgelopen week zijn het aantal besmettingen verontrustend gestegen. Na de versoepeling hebben mensen er steeds meer moeite mee om je aan de regels te houden. Met name de jongeren van 20-40 jaar. Wij ouderen ergeren ons mateloos aan hun gedrag.

Inmiddels is het ook hoog zomer. Een heuse hittegolf met temperaturen tot 35 graden en de verwachting is dat dit weer minstens nog 1 a 1 1/5 week aanhoudt Bij deze temperaturen kun je maar beter thuis blijven, in de camper is het dan niet te harden.