vanaf 15 mei tot 22 mei.

15 mei 2013, Kas Vrije dag.

IMGP8554IMGP8556

Maar niet helemaal vrij, de was moest nog wel even gebeuren en Mieke heeft Rina de haren gedaan.

16 mei 2013, Kas Boottocht naar Kekovo. Om 09.00 uur staan 2 busles klaar om ons naar de haven van kekovo te brengen. Na een rit van 45 minuten komen wij bij de boot aan en gaan we varen. Kekovo is niet alleen een stadje maar een heel gebied inclusief eilanden en de zee er omheen. IMGP8566IMGP8559

We varen langs de verzonken stad die 1400 jaar geleden door een aardbeving is verwoest en gedeeltelijk in zee verdwenen. De liefhebbers kunnen in zee zwemmen. Om 13.00 wordt een lunch aan boord geserveerd. Om 16.30 komen we weer in de haven aan en brengen de busjes ons weer terug naar de camping.

17 mei 2013 Kas – Beldibi .

IMGP8580

Vanuit Kas loopt de weg omhoog naar de kustweg, en krijgen dan dit Uitzicht op Kas.

IMGP8586 IMGP8588

Picknick onderweg naar Beldibi aan een mooie baai waar we de vissen uit het water zien springen .

IMGP8584IMGP8582

Onderweg stuiten we op 4 deelnemers, waarvan 1 zijn achterband aan flarden heeft gereden. Gelukkig heeft hij geen schade aan zijn camper. Wij hebben even geassisteerd met een extra krik en met onze elektrische 12 Volt pomp brengen we het reservewiel op spanning (hoezo onderhoud?) Dat was gelijk het laatste wat die pomp heeft gepresteerd want daarna deed hij niets meer. (en zoiets zou je reservewiel moeten vervangen!!!!)

IMGP8592IMGP8593

Camping aan zee in Beldibi.

18 mei Beldibi – Kizilot Manavgat 125 km

De route gaat via de miljoenenstad Antalya. Zo’n 15 km over 4-baans wegen met stoplichten en rotondes. Vooral bij de rotondes moet aan alle kanten ogen hebben. Voor de verkeerslichten van een rotonde sta je 5 a 6 rijen breed te wachten om vervolgens na de rotonde op 2 rijstroken uit te komen. De turken vliegen je aan alle kanten voorbij.

Daarna een tussen stop in Aspendos. Dit is het best bewaarde Romeinse theater van Turkije en ligt 2 km voorbij Serik. Het is gebouwd in het jaar 200 na C.IMGP8608IMGP8609 (2)IMGP8603

 

IMGP8618Achter dit theater staan de resten van enorm Aquaduct. Dit aquaduct was bijzonder omdat ze een ingenieus systeem hadden om hoogteverschillen te overbruggen d.m.v. het systeem van communicerende vaten.

 

 

Om 16.00, na 2 x voorbij gereden te zijn de camping (weer aan zee) gevonden. Oorzaak de coördinaten klopten niet.IMGP8619IMGP8620

De camping is rijkelijk versiert met oleanderstruiken die volop in bloei staan. Helaas zijn de voorzieningen minder. Naast de camping wordt een enorm nieuw hotel gebouwd.

19 mei 2013, Kizilot Manavgat – Anamur, 180 km

De 3e rijdag op rij. De route gaat via Alanya langs de kust en verder door de bergen naar Anamur. De weg langs de kust is aan de ene kant er saai. Er staan alleen maar hotels, de ene nog groter dan de andere, maar je rijdt op slechts enkele meters van de zee en dat is wel weer leuk. De weg door de bergen heeft mooie uitzichten maar omdat de lucht zo dampIMGP8626ig is zie je er niet veel van. Het hoogste punt is 500 mtr. Hier en daar erg slecht door het vele vrachtverkeer dat er over komt. Niet in de eerste plaats door de vrachtwagens die gebruikt worden bij de aa20130520_082054nleg van een nieuwe weg met een aantal tunnels. De camping in Anamur licht weer aan zee. Het is een bijzondere camping omdat schildpadden op het strand van de camping hun eieren leggen. Ook bijzonder door al die bomen op de camping. Door een misverstand rijd ik met de rechterbovenkant van de camper tegen een tak, met gevolg een deuk.

20 mei 2013. Rustdag (eindelijk)

20130520_103241Arie en Carool nodigen ons, samen met de andere hulpverleners bij de bandenmisère van afgelopen vrijdag uit, voor een kopje koffie met een Turkse lekkernij. Gezellig. ‘s-Avonds hebben we volgens programma weer een diner in het restaurant van de camping.\

 

21 mei 2013 Anamur – Tasucu.

Dit is het begin van een (voor ons) traumatische periode. We hebben een zieke. Hij meldde zich gisteren al aan, maar had toch nog wat gegeten tijdens het groepsdiner. Dat is hem opgebroken en hij (Han) kan echt niet vertrekken. Dus blijven we voorlopig bij hun achter. Vrij snel na het vertrek van de groep belt  Ans ons op dat Fons even verderop met stukken staat. Als wij hem even later zelf aan de telefoon krijgen blijkt dat hij de ANWB al gebeld heeft en dat hulp voor hem onderweg is. Dus blijven wij weer bij Han. Zelf krijg ik ook langzaam wat buikklachten en zou toch liever doorrijden naar de volgende camping in Tasucu. Om 14.00 geeft Han aan het aan te durven om verder te gaan. Achterelkaar rijden we door de bergen met een sanitaire stop van Han,  naar de camping. Onderweg vernemen wij niets meer van Fons, die inmiddels naar een garage in Anamur gesleept is. In de loop van de avond wordt ik steeds zieker. Aansluitend aan die avond krijg ik steeds meer buikpijn en ga overgeven.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *