Overwinteren 2013/2014 (14)

Februari. De maand is weer net zo zonnig begonnen als januari geëindigd is. Ochtende koud, 6,7 graden en overdag tot 20 graden met alleen maar blauwe lucht en zonnig. Na half vijf begint het dan weer af te koelen met een windje. Tot 10 a 12 graden.

IMG20240203083318comp

Inmiddels is IMG20240201133938compde opbouw voor het jaarlijkse sinaasappelfeest weer in volle gang. Er worden 3 grote tenten bij gebouwd.

Op 1 februari heb ik s’middags  voor het eerst weer een (kleine) toertocht gemaakt met de scooter. Een rondje via Estombar, Portimao en Ferragudo.IMG20240201143709~2compVanaf Estobar een vergezicht op Silves

Op 2 februari toen ik wakker werd was ik enorm duizelig. Dat was zeer beangstigend en is helaas tot nu toe zo gebleven. Vanmorgen (3 februari) moest ik brood halen en ben met de rollator naar de Lidl gelopen. Zonder zou echt niet gekund hebben. Ik grijp mij zoveel mogelijk aan van alles vast. De bron van de duizeligheid zit in mijn rechter oor. Als ik de plek aanraak schiet mijn gezichtsbeeld naar rechts en weer terug. Heel raar. Dit fenomeen doet zich normaal maar 1 keer per jaar voor na het onderzoek de oorarts. Voorlopig kijken we het even aan.

Vannacht was de eerste gasfles leeg. Daar hebben we 21 dagen mee gedaan.

9 februari. De afgelopen dagen werden vooral bepaald door het oor/evenwichtsprobleem. Maandag 5 februari een econsult met de KNO-arts in het Slingeland ziekenhuis. Zij adviseert naar een plaatselijke arts te gaan om een recept voor oordruppels met antibiotica te vragen. Dat heb ik dinsdag 6 febr gedaan. Dr Ramos schreef druppels en tabletten ( Betaserc) voor. Die ik nu iedere dag samen met paracetamol gebruik. Inmiddels loop ik zonder rollator naar de Lidl heen en weer. Maar in de kleine ruimte ben ik nog steeds er.

8 februari is Oscar naar Wehl geweest om de defecte omvormer van onze zonnepanelen te vervangen en heeft samen met Derk een dompelpomp in de kelder geplaatst. Ze hebben heel wat water de vijver in gepompt. Hier in Silves heeft het de hele dag (en nacht) met stormachtige wind gegoten van de regen. Het was zoals het weerbericht gezegd had voor Portugal bakken met regen.

9 febr. Ook van morgen regende het nog, maar inmiddels is het droog en met een heel klein zonnetje zodat alle plassen weer op kunnen drogen.