2023-5

8 mei De camper uit de stalling gehaald om naar RSF in Ochtrop te gaan. We hadden een afspraak voor o.a. de jaarlijkse (verplichte) vochttest en een aantal klachten (waar onder de koelkast) die we gemeld hadden. Er werd vastgesteld dat de koelkast vervangen moest worden. Die was niet op voorraad, dus moeten we daar een keer voor terug komen.

11 juli om 8.00 uur staan we weer bij RSF en wordt de koelkast met diepvriesvak door een hele nieuwe unit voor garantie vervangen. Niet alleen de koelkast en vriezer maar ook de gasoven.Daar hebben ze een hele dag voor nodig. Tevens werd de beschadigde rechter koplampunit voor garantie vervangen.

Om 15.30 uur krIMG20230711163408compegen we onze camper weer terug. We vertrokken toen in noordelijke richting naar Schuttdorf, 21 km verder. De camperplaats Kuhmplatz grenst aan het riviertje De Vechte. Er zou plaats zijn voor 10 campers maar er was nog net 1 plekje vrij. Er stonden er wel 20.IMG20230711163300compIMG20230712112728comp20 campers, waarvan 99% Nederlanders. Wij waren met ons Duitse kenteken een vreemde eend in de bijt. Toch nog een prima plek gevonden en het weer werkte ook prima mee, plm 30 graden! Op de plek geïnstalleerd maakte een buurman ons attent op de Carthago stikker voor op het dak van de camper. De letters komen los. Dus kunnen we weer terug naar RSF.IMG20230711211720comp

We hebben s´avonds een mailtje met de foto gestuurd en kregen de volgende ochtend antwoord met de mededeling dat om 1.00 uur de stikker vervangen kon worden. In de nacht heeft het behoorlijk geonweerd met een flinke bui regen.

12 juli Eerst wat boodschappen gedaan en warm gegeten. Om 12.50. stonden we weer bij RSF op de stoep. Een uur later konden we weer vertrekken met een nieuwe stikker. We zijn toen naar Steinfurt gereden (18 km) en vonden daar een mooie, rustige plaats vlak achter het politiebureau. Het weer is wat minder warm dan gisteren maar er staat wel meer wind. De plaats is qua wind prima hij ligt helemaal ingeklemd tussen bomen. Het was dan ook wat lastiger om een goede plek voor de TV te vinden, maar is gelukt.

15 juli. Na 3 dagen Steinfurt zijn we richting Haldern gereden. Via Ochtrup, A31 en via Bocholt kwamen we 11.30 uur bij Fred aan. Om 17.00 uur naar huis.

16 juli De camper weer in de stalling gezet.

17 augustus. Vandaag de camper even uit de stalling gehaald om een test te doen met Chroomcast van Google. We hebben ons abonnement van Canaal Digitaal opgezegd. We hadden thuis ook schotelontvangst, daarvoor 2 kaarten, 1 voor de huiskamer en 1 voor de slaapkamer c.q. de camper als we onderweg zijn. Om met Chroomcast tv te kijken heb je een Chroomcast kastje van Euro 40,00 of  70,00 en Wifi nodig. Het signaal op onze oprit is sterk genoeg om de test te doen. Het lijkt prima te werken. De installatie is wel heel eenvoudig. Apparaat stekker in een HDMI-poort van de TV steken en een 12 Volt voeding in het stopcontact en klaar is kees. De TV nog wel even instellen op de gebruikte HDMI ingang. In de huiskamer kijken we TV van T-Mobile (we hebben al jaren internet van hun) en in de slaapkamer kijken we met Chroomcast. Het grote voordeel is dat ook bij slecht weer we storingvrij TV kunnen kijken, in tegenstelling met de schotel.