Voorjaar 2022

17 mei, Het lijkt wel zomer, het is al dagen mooi weer. Ook de komende week belooft het warm te worden, dus gaan we er op uit.

Onze Carthago is onlangs 1 jaar geworden en dat betekent dat we naar de dealer in Ochtrup (RSF) moeten voor de jaarlijkse vochtmeting.Dat is een voorwaarde om aanspraak te kunnen maken van de 10 jaar fabrieksgarantie op lekkages. Dat onderzoek is niet gratis en kost 185,00. Dus eigenlijk betaal je de garantie zelf. Tegelijker tijd hebben we wat problemeIMG20220515113149_compressedn te melden die voor garantie opgelost moeten worden. De meeste problemen werden wel snel opgelost. Maar 1 probleem kon de dealer niet verhelpen. Dat is blaarvorming in een rond houten paneel naast de apothekerskast. (foto) Dat hadden ze nog nooit gezien en moest de fabriek geraadpleegd worden. Voor de reparatie moet de camper naar de Carthago fabriek  in Aulendorf. Voor deze (behoorlijk ingrijpende) reparatie wachten we op een bericht van de fabriek en zullen we er tzt naar toe moeten, plm 650 km (enkele reis)

We hadden bij RSF om 8 uur een afspraak (Termin) en om 10.30 waren we al klaar. De kleine probleempjes zijn netjes verholpen. Nu de grote nog, maar daarvoor wachten we op een bericht van de fabriek. RSF zal de schade aanmelden en zodra er iets bekend is zal RSF ons bericht mailen.

Omdat het prima weer is, het beloofIMG20220517131710_compressedd  wel 25  tot 28 gr te worden. Daarom hebben we er een paar dagen aan vast geknoopt en zijn we 85 km noordelijk naar Herzlage gereden. Deze camperplaats kennen wij van onze Noorwegenreis in 2016. Toen hebben we er in mei op de heen reis en juni 9 (terug) een aantal dagen gestaan. Gisteren vertrokken we uit Ochtrup met lichte regen en bewolkt. naarmate we noordelijker reden klaarde het op en om 12 uur scheen de zon in Herzlage. We blijven hier, afhankelijk van het weer, een paar dagen. Vandaag 18 mei is het 28 graden en genieten we weer van onze camper. Als gevolg van de warmte ontstonden er in de middag onweersbuien. (Code oranje)

19 mei Na een warme nacht overleggen we wat te doen. Ook voor vandaag is er weer een code oranje afgegeven. We besluiten na een kop koffie om maar naar huis te gaan. Als we dan toch binnen moeten zitten dan kunnen we dat beter thuis doen. Om1 uur waren we weer thuis. (Eerder dan bedoeld) De camper uitgepakt en s-avonds naar de stalling gebracht. De weersverwachting voor de komende week is niet uitnodigend. We wachten op beter weer.

20 juni. We  kregen maar geen bericht van RSF. Dhr Kramer (RSF) vertelde ons dat ze al 3 x een email hadden gestuurd  maar niets van ons terug hadden gehoord. (waarom niet even gebeld) De oorzaak bleek de Spambox te zijn.  Daar in vonden we de mailtjes terug. Oke Opgelost dus het lag niet aan RSF. In die mail stond dat de schade aan Carthago gemeld was en dat wij telefonisch een afspraak konden maken bij Carthago. Daar bleek Carthago dat ze een andere mening waren toegedaan. Men Dhr Hepp) verteld ons dat een klant nooit zelf een afspraak kan maken, maar dat de dealer dat moet doen. Dit hebben we vervolgens  weer bij Dhr Stefan Klaver gemeld. Hij beloofde  dit met Carthago te overleggen en als alles geregeld is horen wij dat weer per email. Overigens heeft men mij bij Carthago verteld dat de reparatie 2 weken in beslag neemt en dat de eerste mogelijkheid pas eind september zou zijn. Ook moet RSF zorgen voor transport van onze camper naar Aulendorf. Voorlopig wachten we maar weer op een bericht van RSF. Al met al zeer teleurstellend.