Overwinteren 2021–2022 Bijgewerkt tot 14 januari 2022

1 Oktober 2021, We popelen om weg te gaan,  Eerst14 oktober nog een artsenbezoek en afwachten wanneer we griepprik kunnen halen.

18 oktober, Hieper-de-piep We kunnen vertrekken, De camper is geladen, maar ja, als de planning is om 6 maanden op reis te gaan, dan heb je wel het een en ander mee te nemen.  Ook de scooter gaat mee en staat weer in de garage.

Morgen willen we naar Perl (375 km) een drielandenpunt D-Fr-Lux). Dat is onze vaste stopplaats als we naar het zuiden gaan, Daar doen we boodschappen bij de Aldi of Lidl en tanken we voordelig in Schengen (luxenburg) .

Daarna gaat het zuidwaarts door Frankrijk. Het doel is om uiteindelijk naar Silves in Portugal te gaan. Daarvoor moeten we ook eerst door Spanje. Dan hebben we de keus uit 3 opties, nl via de oostkust van Spanje en dan via Granada en Sevilla naar Portugal of regelrecht naar het zuiden via Bourges en Salamanca, of als 3e optie via de Pyreneeën en de westkust (Atlantische kust) naar Portugal. Dat staat allemaal nog open. De uiteindelijk keus maken we in zuid Frankrijk waarbij het weer een grote rol kan spelen.

_______________

19-10. Wehl 11 uur vertrekken we van huis bij een km st. van 2940.  De route gaat via de A3 Oberhousen – Keulen e.v. De navigatie mijdt de Rijnbrug bij Keulen en stuurt ons via Bonn. In de buurt van Bon makken pauzeren we  en bakken een piza. Bij het open doen van een bovenkast valt er een Ontbijtkoek uit en gooit een hete kop thee om, o.a. over de kleren van Rina en de zitbank. Gelukkig hebben we ooit voor leer gekozen en kan het makkelijk schoon gemaakt worden, Een goed begin is .. . . . . . Om 17.30 uur arriveren we in Perl. Onderweg veel motregen maar later ook wat zon. Perl km st 3328. De Cp betalen met een App, 5,00.

20-10 Perl, 13 gr en regen. We gaan eerst boodschappen doen bij de Aldi en daarna bij de Lidl omdat de Aldi niet had wat we zochten. Daarna naar Schengen om gas en diesel te tanken. Dan meldt zich het volgende probleem aan: geen internet op de telefoon. Eerst dachten we dat het signaal in dat grensgebied slecht was, komt meer voor,  maar de telefoIMG20211020160621_compressedon van Rina deed het prima. Dus op mijn telefoon geen  camperplaats kunnen zoeken. Gelukkig kenden we Ligny en Barrois (vaker gestaan) dus de navi daar op ingesteld. Onderweg stond een hele harde wind, bijna storm vooral op de kop. Aankomst 14.30 uur met regenbuien.   Na aankomst direct T-mobile gebeld en samen met hun klantenservice lukte het uiteindelijk weer om verbinding te maken met internet. Oorzaak ?????  175 km gereden.

21-10 Ligny en Barrois De afgelopen nacht heeft het flink geregend met harde windvlagen.. Vandaag rijden we naar Fargeau. Nog steeds veel wind vanaf rechts, maar het is wel droog en bewolkt. De eerste stop was bij Saint Florentin (ook een bekende cp) maar na een luncIMG20211021170810_compressedh zijn we via Auxerre door gereden naar Fargeau. Een mooie cp waar we ook al eerder hebben overnacht. We overnachten er samen met 4 (Fr) campers.

22-10 Fargeau –   Lourret –Saint-Estephe  via Vierzon    De eerste 90km naar Vierzon over een 2-baans weg en door dorpjes meestal achter een vrachtauto en ook nog in dichte mist. Hier haden we bijna  bijna 2 uur voor nodig. In Vierzon, zoals gepland bij Super U  tankstation, de tank volgemaakt, (1,519p ltr) Vervolgens de A20 tot bijna Limoge (tolvrije 4-baans weg van plm 190 km en daarna via N141 en de N10 naar Lourret –Saint-Estephe. Ook weer een cp waar we vaker hebben overnacht, vandaag 379 km

23-10 Lourret-S-E  Vanochtend maar 4gr) stonden er in eens 17 campers op de c.p. Die hebben we met onze luiken dicht zien komen. Wij vertrokken om 9.30 uur richting de volgende geplande overnachtingsplek in Hagetmau. Om 11.00 hadden we Bordeaux al achter ons liggen. De zon hoog aan de hemel met een strak blauwe lucht. Er was duidelijk minder vrachtverkeer op de weg.Voor de afslag naar Bordeaux stonden we even in een file achter een heel erg glimmende  tankauto. We konden zo een mooie selfi maken. IMG20211023103536_01_compressedNa een koffiepauze van een half uur waren we al om 13.30 uur in Hagetmau. Ook hier hebben we vaker gestaan. We besloten om hier te blijven ondanks het vroege uur. Na de warme maaltijd was het goed uitrusten. Het is iedere morgen een natte boel door condens op de voorruit, zowel binnen als buiten. Maar met de waterzuiger/wisser neem je heel veel condenswater op. De komende nacht willen we een isolatiemat voor de voorruit zetten.

Vandaag besloten om de oorspronkelijke planning los te laren.

We hebben samen besloten om, anders dan oorspronkelijk gepland was,  zonder omwegen regelrecht naar Silves Portugal te gaan. De reden is dat de Corona-ontwikkelingen in het bloedrode Nederland ons grote zorgen baart. Nog even en dan worden wij aan de grens geweigerd net als nu  bijvoorbeeld in Marokko.Dus willen we er zo snel mogelijk heen. We hebben inmiddels telefonisch contact gehad met Philip van de Cp en er is plaats voor ons gereserveerd. Wij verwachten donderdag of vrijdag daar aan te komen.

24-10 Hagetmau.  Vandaag passeren we bij Saint-Jean-Pied-de Port de Frans/Spaanse grens met als doel Estella even voorbij Pamplona. We vertrekken om 9.30 uur en tanken eerst bij de Intermache. Daarna gaan  rijden we richting Spanje over de bergpas de Ibaneta. Tijdens een koffiepauze op de pas besluiten we niet naar Estella te gaan maar naar Vitoria Gasteiz. Om 12 uur zijn we al de pas over. Aankomst Gasteiz half 3. In totaal vandaag 264 km. De camperplaats stond praktisch vol, maar voor ons ruimte genoeg.

25-10 Vitoria Gasteiz  We vertrekken om 9.30 uur met de bedoeling om vandaag Terredillos bij Salamanca te halen. We zijn net koud vertrokken als er een logootje van de Ad Bleu gaat branden. We moeten dus tanken, maar begrijpen niet dat het nu al na plm 2500 km weer nodig is. Bij 10 ltr  slaat de pomp al af. We tanken onderweg 70 ltr diesel en komen om 14.45 uur aan in Terradillos, 13 km van Salamanca. Ook weer voor ons een bekende plek. 372 km. Morgen hopen we Terrugem, net over de grens met Portugal, te halen. Terredillos heet in campercontact El Encinar.

26-10 Terradillos. – Terrugem Portugal. Het is 1 gr. buiten en 8 gr binnen. Het is hier altijd erg koud. Maar eventjes de kachel aan en dan is het weer snel behaaglijk in de camper. De hele reis door staat de zon hoog aan de blauwe hemel. Prima weer om te rijden. Vandaag 320 km gereden, in totaal tot nu toe vanaf thuis 2400 km. Daar komen nog 260 km bij tot Silves, ons voorlopige eindbestemming. In Portugal is het 1 uur vroeger. Op het moment van schrijven (16.00 P.t) is het hier 24 graden Celsius!! De planning voor morgen is nog onduidelijk. We kunnen nog een keer overnachten in Beja of we rijden door naar Silves.We zouden dan 1 dag eerder aankomen dan dat er voor ons gereserveerd is.

27-10 Terrugem – Beja We proberen een alternatieve (lijkt kortere route) Maar dat viel erg tegen. Halverwege Silves zijn we in Beja nog een keer gestopt. De camperplaats, die we vaker  gebruikte is nu gesloten voor campers, Bij het er op rijden hebben wij het bord niet gezien. Toch hebben we er overnacht. We stonden er eerst met tweeën, later alleen. 170 km.

28-10 Beja – Silves. 136 km. De route gaat door bergachtig terrein met veel bochtenwerk, maar een prima weg. Bij Messinis rechts af dan nog 20 km naar Silves. Bij het naderen van de stad gaf dat weer een heel vertrouwd beeld met het kasteel boven alles uit. We waren vroeg en werden allerhartelijkst ontvangen door Philip en andere bekenden. Allemaal oud gedienden. Het was weer het gevoel van thuiskomen. Er was plek in overvloed, we mochten er zelf 1 uitzoeken. Het weer is prachtig en  warm 24 gr.

Helaas wordt er voor de komende 3 a 4 dagen minder mooi weer verwacht, maar ja de plantjes moeten af en toe ook water hebben. Portugal kampt sowieso al met watergebrek. Van af komende dinsdag wordt het weer warm en met zon.

IMG20211028141905_compressed

29-10 Silves Samen naar de Lidl gewandeld. Voor Rina een best hele uitdaging, maar heeft het heen en terug vol gehouden. Super. Verder vandaag de camper een beetje op orde gebracht. De scooter er uit gehaald en veel dingen een betere plek gegeven. Huishoudelijk werk dus.

01-11 Silves De afgelopen 3 dagen was zoals verwacht,. Regen, bewolkt en  af en toe een beetje zon. Maar toch genoeg zon om de accu’s op peil te houden en  om ‘savonds TV te kunnen kijken. Wat we bijzonder vinden, is de temperatuur in de afgelopen dagen. De buitentemperatuur is niet onder de 20 graden geweest, zelfs ‘s-nachts niet. Overdag tot 24 graden. Morgen wordt nog een bewolkte dag verwacht, maar daarna wordt het weer volop zon.

3-11 Silves Gisteren de andere kant op gewandeld, Naar de Continente een grote supermarkt met een leuke koffiebar en drie zelfstandige winkels binnen het pand. Oa. Mo een outlet kledingIMG20211103082712_compressed (2)winkel en Worten een elektrowinkel. Bij Mo hebben we een regenjack gekocht en bij Worten  een geheugenuitbreiding voor onze telefoon.  Vandaag was het weer een echte ouderwetse Silvesdag. Hele dag zon en wind. Prima om lekker buiten te zitten. Dat is nu de reden waarom we 2700 km gereden hebben om hier te komen. Ik begon de dag met een rondje wandelen om het park dat verfraaid is met leuke gevlochten metalen figuren. IMG20211105113034_compressed

IMG20211107085202_compressedIMG20211109084338_compressed 

We sluiten de dag af met het prettige gevoel dat de vooruitzichten voor de komende dagen er prima uitzien.

Silves heeft een centraal vaccinatiepunt,Op dit moment kunnen mensen van 80 en ouder een griepprik halen in combinatie met de 3e  Coronaprik (Boosterprik).  Corona is in Portugal uitstekend geregeld. 98 % van de bevolking is gevaccineerd. In het dagelijkse leven merk je, m.u.v. mondkapjes in de winkels, hier weinig van Corona.

IMG20211102082303_compressedIMG20211102082259_compressed

4-11 Silves Vandaag de hele dag zon.. Ochtendtemp 8 gr middag 20 gr. Met 3 ander camperaars een motortoertocht gemaakt van 3 uur.IMG20211104130321_compressed Via Portimao en een reeks dorpjes en leuke strandjes langs de kust. Dat was erg gezellig. Mede door het mooie weer was het druk op de stranden en gezellig in de restaurantjes. In 1 ervan hebben we wat gedronken.

Strand Benagil.

5-11 Silves, 9 uur en de zon schijnt al weer. Belooft weer een mooie dag te worden. Rina zonder bloemen kan niet dus een rozen plantje gekocht

.IMG20211105085012_compressedIMG20211111083712_compressedZon komt net over de berg op, gehuld in ochtend mist. Die mist was al weer snel verdwenen en maakte weer plaats voor een hele dag stralend weer.

11-11 Silves. IMG20211112142724_compressedVandaag zijn mijn 2 broers ook op onze camperplaats gearriveerd. We staan gebroederlijk naast elkaar dat is best heel bijzonder. Links Paul en wij in het midden en rechts Fred.

15-11 Silves  De afgelopen dagen valt er over het weer weinig te melden, het is veranderd, alleen maar zon.. Maar 13 november werd voor ons een hele bijzondere dag. Wij zijn zaterdagochtend om 10 uur gevaccineerd. Vrijdagmiddag zei men kom morgen maar om 10 uur We kregen zelfs beide prikken Zowel  de griepprik als de 3e voor Corona, de boosterprik dus. Begrijpelijk dat wij daar heel blij Open-mouthed smilemee zijn.

We zijn min of meer op advies van de huisarts zonder de griepprik van huis naar Portugal vertrokken. (We hadden daar nog 2 weken op moeten wachten.)  Jullie moeten gewoon gaan, was zijn advies! Een griepprik moet ook in Portugal wel te krijgen zijn, Misschien via een huisarts en een apotheek. In Silves aangekomen bleek er een groot vaccinatiecentrum van de Portugese GGD (SNS24) vlak naast de camperplaats. Na een paar maal informeren bleek dat wij daar gevaccineerd konden worden en wel helemaal gratis. Zaterdag 13 oktober hebben we griepprik en de boosterprik gekregen,Daar hadden we wel een pak stroopwafels voor over. Maar wat een vriendelijk mensen. Dat is naar onze mening typerend voor de mensen in Portugal. Het percentage gevaccineerd is hier heel hoog, 98%! De enige maatregel is het dragen van mondkapjes in winkels e.d. Maar heel veel dragen de mondkapjes ook in de buitenlucht, bijv. de markt. Men doet het gewoon zonder mopperen. In de supermarkt wordt het afleggedeelte voor je boodschappen, voor ieder nieuwe klant eerst weer gedesinfecteerd! Op de camperplaats, in de buitenlucht,  heeft Philip altijd een mondkapje op

IMG20211114135218_compressed Zondag was het weer tijd voor de wekelijkse halve kip. Die halen we iedere zondag om 12.50 uur (Pt)  bij het tijdelijke noodrestaurant

1e foto  Lekker kippetje kluiven  2e foto de vismarkt in de geïmproviseerde  markthal en de 3e foto de markt op zaterdag

IMG20211113081732_compressedIMG20211113113111_compressed

IMG20211118133014_compressed19-11 Silves. Gisteren samen met nog 5 scooters een toertocht gemaakt door de bergen van het noorden van de Algarve. Een tocht van 5 uur en 175 km. Een deel van plm 35 km over onverharde zeer moeilijk berijdbare weg. In Ameixial een lunch van  koffie met een tosti genomen. Het weer was de hele dag prachtig.

IMG-20211118-WA0010_compressedgebroederlijk naast elkaar, klaar voor de toertocht.

Vanochtend was het eerst bewolkt met 12 graden (4 graden minder dan de laatste dagen), later afwisselend bewolkt met zon en een sterke wind.

28-11 Silves. Vandaag staan we precies 1 maand op de Camperplaats Parque do Rio in Silves. Het leven gaat gewoon z’n gangetje, Dagelijks water halen, toilet legen en boodschappen doen. Dat lijkt saai, maar dat is het niet. Er staan afwisselend zo’n 40 campers van verschillende nationaliteiten hier, dus er is altijd wel iets te bespreken. De helft er van is Nederlands of Belg. Vooral deze laatste groep is al enige tijd bezig met kerstmis. Hier en daar kerstverlichting en veel led lampjes. Verder is er een initiatief om St.Nicolaas te vieren. Er zijn lootjes getrokken om op 5 dec cadeautjes uit te wisselen, In Portugal kennen ze geen SinterklaasIMG20211129120712_compressed, maar wel de kerst, die wordt al vroeg in de winkels aan gekondigd. Overigens heeft Portugal maar 1 kerstdag. Verder genieten van het mooie weer. De zon schijnt wel iedere dag. Vorige week donderdag hebben we regenmiddag gehad. Wel staat er iedere dag wind die dan soms koud aan voelt. Hoe dichter we bij 21 december komen, zakt de zon dagelijks iets  en hebben de zonnepanelen het steeds  moeilijker om voldoende stroom te leveren. Daarom hebben we toch maar besloten om een constructie te maken waarmee we de panelen schuin kunnen zetten om naar de zon richten, Dat scheelt een flinke slok op de borrel.                             Bereden politie Portugal in Silves

Corona.  We schrikken iedere dag weer als we horen hoe het aantal besmettingen in NL stijgt. Overigens ook hier loopt het aantal iets op, maar nog geen reden voor de overheid om maatregelen te nemen. Wij voelen ons hier super veilig en hopelijk blijft dat zo. Even afwachten wat de nieuwe Zuid Afrikaanse variant  doet.

Morgen vieren we feest. Toos wordt dan 70 jaar.

Maandag 29-11 voor de camper, in het zonnetje met koffie en Pastel de Nata (gebak), de verjaardag van Toos gevierd.

02-12 Silves. Gisteren een koude ochtend (6 gr) maar weer een mooie zonnige dag gehad, Vanochtend worden we wakker met regen. De regen duurde niet lang. Een half uur later scheen de zon weer en dat bleef de rest van de dag zo.

06-12 Silves. Op 5 december heeft St.Nicolaas onIMG20211205110851_compressedze camperplaats bezocht. SiIMG20211205110913_compressednt vergezeld van 2 Pieten hielden zitting en werden er kadootjes uitgedeeld en gedichten voor gelezen. Veel belangstelling en de nodige hilariteit

Op 6 december hebben we weer met een aantal scooter liefhebbers weer een toertocht gemaakt. Deze tocht ging van Silves naar Lagos (rotsformaties in zee) en Praia de Roch (Portimao) (sandwich op de boulevard) en Ferragudo en Molhe met in de verte de skyline van Portimao Een mooie tocht met schitterend weer. Om 3 uur weer terug op de CP.

IMG20211206115429_compressedIMG20211206120421_compressedIMG20211206120733_compressedIMG20211206120830_compressedIMG20211206120934_compressedIMG20211206142402_compressed

woensdag 15-12 Silves. Over de afgelopen week zijn een paar dingen het vermelden waard. Op 7 december ben ik naar de kapper geweest, dat was hoog tijd. De zelfde kapper die mij de vorige keer bijna kaal geknipt heeft, maar nu netjes de schaar gebruikt. Het weer was afwisselend bewolkt met zon en meestal vrij veel wind, die vaak uit het noorden komt en dus koud is. Toch drinken we smorgens de koffie en smiddags de the buiten, samen met broer Fred. Zaterdag 11-12 meldde Yvonne dat zij deze blog niet meer kon benaderen. Een Fatal Error. Gelukkig heb ik het probleem op kunnen lossen met een software update. Zondagochtend zijn we voor het eerst weer eens koffie gaan drinken in een restaurant. Helaas waren we te vrIMG20211212105547_compressedoeg zijn we bij Continente beland. Konden de dames gelijk nog even kijken bij het MO outletcenter. Onderweg kwamen we langs een ciroenboom met wel erg grote ciroenen. Daarna smiddags weer de zondagse kip gehaald en op gepeuzeld. Zaterdag en zondag was het warm, 21 en 23 graden. Maandag 13 was het maar 18 graden en bewolkt en dinsdagnacht ging de 1e gasfles op rood, omschakelen dus. Typisch altijd in de nacht. Met deze fles hebben we 21 dagen gedaan. Dinsdag 14 zijn we weer eens naar de Lidl gewandeld. sMorgens was het bewolkt maar s,middags klaarde het helemaal op. Vandaag is weer een super dag, hele dag zon. Maar voor de rest van de week ziet het minder mooi uit en vanaf zondag worden er 4 dagen regen verwacht.IMG_20211213_090543_compressedEen bilboard wenst ons een prettig Kerstfeest. Op een plein in de stad is een speeltuin voor kinderen gemaakt. 

IMG20211215184758_compressedKerstverlichting op de camperplaats

Corona in de Algarve  Zoals we eerder meldden hebben wij hier in Silves van de Portugesche GGD (SNS) op 13 november onze Boosterprik en tevers de griepprik gekregen. Wij waren de eerste hier op de Cp. die het na een aantal keren informeren, dat lukte. Daarna zijn er meer camperaars, zo ook de beide broers Fred, Paul en Toos,  een prik gaan halen en hebben die ook  gekregen.  Tot een week geleden, toen is men er mee gestopt. Men wil nu alleen nog maar Portugezen vaccineren. Wat ons nog bezighoud is of de 3e prik ook in de Digitale registratie opgenomen wordt. In de QR-code dus. D,at wachten we voorlopig maar af. Er staat ons c.q. allemaal waarschijnlijk nog het een en ander te wachten, gezien de ontwikkelingen met de nieuwe Omnicro variant. Hoofdzaak we hebben de 3e prik gehad. Overigens loopt het aantal besmettingen,  in de Algarve, snel op.  Via “Wonen in de Algarve” worden we dagelijks op de hoogte gehouden.

17-12. Silves

IMG20211217084929_compressedMaar er is ook positief nieuws. Hoera, de sinaasappels zijn er weer. Toen wij hier aankwamen hingen de sinaasappels nog gedeeltelijk groen aan de bomen. De Sinaasappels uit de Algarve zijn de beste van Portugal en smaken veel beter dan die we in Nederland in de supermarkt kopen. Ze zijn groot en lekker zoet. We bewaren ze altijd in een netje buiten de camper. In dit geval aan een tak van de heg.

23 december. Silves,   Op 19-12 waren we inmiddels al 2 maanden van huis weg. De afgelopen 3 dagen heeft het veel geregend en de komende 3 dagen zal het niet anders zijn. Het blijkt dat we hier in Portugal ook de “donkere dagen voor de kerst” hebben. Gelukkig blijft de temperatuur goed. Gemiddeld 18 graden. Vandaag hebben we onze camper aangesloten op het licht net. Met dit donkere weer krijgen we de accu’s niet gevuld. Vanaf maandag 27 –12 wordt weer zon beloofd. Afwachten dus.

Op een enorm groot digitaal bilboard wenst de gemeente Silves iedereen

Feliz Natal en  Um Prospero Ano Novo,

Natal 2022

Silves met kerk en kasteel

Wijsluiten ons daar graag bij aan en wensen iedereen

Vrolijk Kerstfeest en een voorspoedig nieuwjaar,

24-12 Silves. . Gisteren kreeg Fred een triest bericht dat z’n schoonmoeder (Geer) met hartklachten was opgenomen in het ziekenhuis in Wesel. Om die reden is hij vanochtend om 09.30 uur, in de mist, richting huis vertrokken. Hij hopelijk is de reis van 7 dagen voorspoedig. Hij hoopt oudejaarsdag weer thuis te zijn.

2022

31 12-2021 Silves. De afgelopen week is redelijk ongemerkt voorbij gegaan. Meestal zon en soms in de ochtend wat mist die dan meestal tegen de middag op trok en de IMG20220103184635_compressedzon weer scheen.  Vandaag hebben we weer gas getankt in Gya en in Alcanterelja naar dr Aldi en in Albufeita naar de Lidl geweest. Was even een leuk ritje. Iedere namiddag worden we getrakteerd op een prachtig avondrood.
04-01-22  Silves Hieperdepiep  er is er een jarig, 80 jaar geworden. De WhatsApp bleef maar felicitaties melden, erg leuk.  Vanochtend met Paul en Toos koffie met een Pastel de Nata genoten. Moest helaas in de camper want buiten was het koud en mistig. Voor tussen de middag hebben we kip besteld die we lekker met z’n tweetjes in de camper op zullen eten. Die kip haal ik te voet, 5 min van de camperplaats.

Toen ik met het tasje met kip de camperplaats weer op liep zag ik wel een aantal mensen met mondkapjes op in gesprek met de beheerder, maar schonk er geen aandacht aan, ik had een beetje haast, het regende licht en de kip wil je wel zo warm mogelijk op eten. Enfin we dekken de tafel en beginnen aan de maaltijd. (1e foto links) Opeens horen we gezang en kwamen onze kinderen aan de camperdeur en begonnen te zingen van “ER IS ER EEN JARIG”  Geheel onverwachts, sprakeloos en niet te bevatten. Wat een enorme overweldigende verrassing Staan in een keer je zonen en schoondochters (verder onze kinderen) voor de camperdeur terwijl wij ze 2700 km verder in Nederland verwachtte. Er werden slingers en ballonnen opgehangen. IMG20220104135116_compressedWe hadden het op de camperplaats stil gehouden, maar het was nu wel bekend dat er iemand jarige moest zijn. Hat was jammer dat het weer wat tegen minder was, maar toch hebben we met z’n allen de koffie buiten naast de camper kunnen drinken. Ze vertelden dat ze gisteren in Faro zijn aangekomen en met een huurauto naar hun appartement gereden zijn. Een paar uur later vertrokken ze weer naar hun appartement in Carvoeiro maar met de belofte ons later op te halen om ergens gezamenlijk te gaan eten. Daar later in een restaurant in Carvoeiro, vlak aan het strand hebben we heel gezellig gegeten. Ze blijven tot zondag in Portugal voor een korte vakantie  en vliegen dan weer terug. Om hier te komen hebben ze 4x een test moeten doen. De laatste keer hier op de camperplaats.

Enkele sfeer foto’s.

WhatsApp Image 2022-01-05 at 18.46.13 (2)WhatsApp Image 2022-01-05 at 18.46.10 (1)WhatsApp Image 2022-01-05 at 18.46.12 (4)WhatsApp Image 2022-01-05 at 18.46.16 (3)

5-1-2022 SilvesIMG20220107133458_compressed Gelukkig is het weer vandaag al een stuk beter Het is nog wel een beetje winderig maar wel volop zon en vanaf morgen alleen maar zonneschijn. We zijn toen met z’n zessen naar het cafetaria Chapim  gewandeld (hier dronken we vorige jaren vaker koffie) en koffie met gebak gedronken. Daarna weer terug naar de CP en zijn de kinderen Silves gaan verkennen.IMG20220108115601_compressed

8 januari 2022 Silves . Vandaag is broer Paul is jarig. Een fantastische zonnige dag het is warm. We vieren dat samen met onze kinderen die toch nog hier in Portugal zijn. Morgen vliegen de “kinderen” helaas weer naar huis.

14 januari Silves Alle dagen prachtig weer. maandag en dinsdag in de ochtend wat bewolking, maar smiddags was het weer warm. Evenals de dagen daarna tot vandaag.

Zondag 10/1 weer de gebruikelijk kip gehaald die Rina zo lekker kan kluiven.IMG20220109132802_compressed

Dinsdagochtend 11/1 onze huisarts gebeld omdat ik al een paar dagen behoorlijk hevige rugpijn had. Hij belde smiddags terug en adviseerde stevige pijnstilling maar wel blijven bewegen. Volgens hem lijkt het op een probleem met het ECI-gewricht. Bij de plaatselijke apotheek heb ik Neproxen en Opremasol als maagbeschermer gekocht. Tevens op advies van de huisarts warmtepleister. De pijnstiller werkte gelukkig goed en kon mij later weer vrij bewegen. De warmtepleister was geen succes, die werd naar enige tijd bloedheet.

12, 13, en 14 was het smorgens koud, maar 7 graden. Toen maar even de kachel aan gehad, maar om half tien komt de zon al weer op de ramen waardoor de camper weer snel warmer wordt. In de loop van de dag wordt het dan 18- 20 graden. Donderdag zijn we weer een keer samen naar de Lidl gewandeld, heen waaide het stevig maar terug hadden we de wind in de rug. Thuis een heerlijke BBQ-pizza gebakken. IMG20220110082226_compressedOndertussen moesten we de diepvries weer ontdooien. Helaas een kwaal van deze vriezer. Ondanks dat we het probleem gelijk na 1 week al gemeld hadden is er nog geen oplossing. Hier moet volgens de dealer de fabrikant mee aan de gang.